Second hand clothes

5 skäl att handla begagnat

Att handla begagnat blir mer populärt och utbudet både online och offline har ökat dramatiskt. Men varför ska vi handla begagnade kläder? Här är våra fem främsta anledningar till varför det är fördelaktigt för dig, ditt barn och planeten att shoppa förälskade kläder!

Miljövänlig & etisk

Att producera nya klädesplagg använder enorma mängder resurser . Visste du till exempel att det krävs 2700 liter vatten för att bara göra en t-shirt? Och det är inte ovanligt att kläder tillverkas i länder där vattennivåerna är knappa. Många människor arbetar också under tuffa förhållanden och producerar billiga kläder.

Att handla och bära tidigare använda kläder hjälper till att bromsa produktionstakten. Att producera mindre och långsammare är det enda sättet att spara resurser, stimulera biologisk mångfald och tillhandahålla hållbara arbetsplatser.

Vika begagnade kläder

Sparande

Begagnade kläder är alltid mycket billigare än nya kläder. På Snella säljer vi våra skonsamt använda förälskade föremål till 50 % billigare än våra nya. Varje bit inspekteras noggrant för fel och tvättas försiktigt med doftfritt rengöringsmedel för känslig hud. Efter tvätt hålls de garanterat borta från rök och husdjur. Det är möjligt att spara ännu mer pengar från sajter som Blocket, Tradera eller E-bay. Det finns dock ingen garanti för klädernas skick.

Bekvämt buren

Barn kan vara lite känsliga när det kommer till kläder. Men tidigare slitna och tvättade kläder är oftast mer mjuka och smidiga än nya. Speciellt denimjeans kan vara idealiska att köpa begagnade, då de redan är inbrutna!

Kvalitetskläder

Att köpa begagnat är en utmärkt kvalitetskontroll. Om kläderna fortfarande ser bra ut efter många tvättar och slitage kommer de att fortsätta se bra ut. Fortsätt bara att tvätta dem enligt skötselguiderna så kommer du att belönas med livfulla färger i flera år. Detsamma gäller formen på kläderna. Så länge tygerna är naturliga och väl ihopsydda kommer deras form att fortsätta se bra ut.

Vintage rum

Designer pärlor

Att ha en modern och uppdaterad barngarderob är inte billigt! Och för att vara ärlig, inte särskilt planetvänlig. Men att söka på internet efter begagnade föremål kan verkligen vara givande. Att köpa begagnade märkeskläder och unika plagg är mycket billigare än att köpa nya. Den är också perfekt för att komplettera den nödvändiga kapselgarderoben och piffa till den! Utan att lämna för många koldioxidavtryck! Kolla in MiniReuse och Vestiaire Collective och sök efter kända varumärken.

Glad second hand shopping!

Hanna, xxx

Tillbaka till blogg