Keeping your child's wardrobe up to date: Fox bomber style jacket from Snella hanging on a coat hanger.

Hålla ditt barns garderob uppdaterad

Hur lyckas du hålla ditt barns garderob uppdaterad? Och vad gör man med urvuxna och slitna barnkläder? Säljer och köper du begagnade kläder online? Donera till välgörenhet? Hand ner? eller stödja cirkulära modemärken? Eller slängs de bara i papperskorgen?

Barn växer snabbt och sliter blixtsnabbt på sina kläder. Att ha sina barn välklädda är önskvärt, men hur kan du göra detta utan att spendera en förmögenhet och vara hållbar? Och vad ska vi göra med kläder som vi inte längre behöver? Jag har satt ihop en guide med 5 hållbara sätt att hålla dina barns garderob pigg! Jag föreslår:

  • Sälj och köp begagnade barnkläder online
  • Lär dig laga och reparera kläder
  • Lämna över till syskon, vänner och familjemedlemmar
  • Ge till välgörenhet
  • Stödja hållbara och cirkulära varumärken
hålla ditt barns garderob uppdaterad

Sälj och köp begagnade kläder online

Att använda kläderna du har är den bästa hållbarhetspraxisen. Att köpa begagnade kläder är det näst bästa. Att hitta unika bitar av förälskade designerpärlor kan vara ett absolut nöje och spara pengar. Men som förälder kan det vara tidskrävande och utmanande att leta efter sådana här skatter.

Därför föreslår jag att du köper begagnade kläder online, allt från bekvämligheten av ditt hem! Du kan hitta fantastiska fynd om du har tur. För att lyckas, filtrera efter ditt barns storlek och de typer av kläder du behöver. Tänk på att begagnade kläder har tvättats och krympts lite, så välj större storlekar om du är osäker. Köp i lösvikt för att minska transporterna, men bli inte frestad att leta efter kläder som inte är nödvändiga!

En utmärkt hemsida för begagnade kläder och accessoarer för barn är Sellpy . Här presenteras varorna som nya, vilket gör shoppingupplevelsen smidig med en fantastisk överblick. Du kan också filtrera de varumärken du älskar! Dessutom accepterar de dina förälskade barnkläder när du är klar med dem. Slutligen behöver du inte krångla till dina egna listor och förstå hur man prissätter begagnade kläder. Beställ bara en påse och få den skickad. Sellpy gör det tråkiga arbetet åt dig. Sajter som dessa hjälper oss verkligen att hålla våra garderober cirkulära!

Kläder från Snella och Mini rotini hängande på retorkrokar

Reparera och uppcykla barnkläder

Som jag nämnde är att använda de kläder du redan har ditt mest hållbara val. Ofta har barn favoritplagg som de älskar att bära. Att se dem vara utslitna och så småningom behöva kasta dem kan vara svårt. Andra gånger märker vi att kläderna är trasiga och slänger dem även om de fortfarande har potential. Nästa gång du står inför detta, ta en andra titt och bedöm om de är värda att laga eller ändra. Till exempel kan slitna eller för korta byxor lätt klippas till shorts. Hål kan repareras vackert med sashiko eller andra visuella lagningstekniker . Dragkedjor kan ofta repareras eller bytas ut, precis som knappar eller liknande detaljer.

Om du inte kan sy eller reparera själv, kanske en annan familjemedlem eller vän kan hjälpa dig? Kemtvättar och andra reparationsverkstäder har ofta erfarenhet av att fixa saker. De är oftast billiga och hjälpsamma också!

Visuell lagning med sashiko

Lämna över barnkläder

Ett perfekt sätt att använda kläderna du har köpt längre! Det gör kläderna till en investering som bärs av flera barn under många år eller till och med generationer!

Börja med att köpa kläder som är:

  • Unisex
  • Tidlös
  • Bekväm
  • Hög kvalitet

Dessa egenskaper tillsammans möjliggör hand-me-down framgång! Sådana kläder kan användas av alla barn och kommer att hålla och se bra ut länge. Det ursprungliga priset kan vara högre. Men efter att ha använt dem på det tredje barnet är kostnaden per barn inte dyr. Det kan också vara en härlig gåva att ge bort ditt barns skonsamt använda designerkläder, förälskade kläder till din väns yngre barn. Presenter behöver inte alltid vara nya för att bli uppskattade!

Kvinna som håller en hög med Snella ekologiska barnkläder.

Donera till välgörenhet

Många familjer har av olika anledningar svårigheter med levnadskostnader som att köpa kläder. Att donera dina använda barnkläder till välgörenhet kan hjälpa mycket. Det är enkelt med liten ansträngning för dig men kan påverka någon annan avsevärt. Se till att donera föremål i gott skick och förbered dem:

  • Tvätta kläderna
  • Tomma fickor
  • Fäst avtagbara delar som huvar
  • Donera skor rena och i par
  • Packa upp kläder i plastpåsar

Välj var du vill donera kläderna och lämna dem i välgörenhetsbutiker eller donationsbehållare. Klädbitarna ska givetvis vara i gott skick. Anta att du är händig och kan reparera trasiga delar prydligt. I så fall ser jag inga problem att skänka uppcyklade föremål som blir mer fantastiska än originalet!

Donera kläder till välgörenhet när du är urvuxen. Snella fox bomberjacka hängande på en klädhängare med band

Stöd cirkulära modemärken

Modemärken blir mer medvetna om den förorening som industrin orsakar. Men tyvärr räcker det inte att tillverka hållbara kläder för att nå våra klimatmål och förhindra global uppvärmning. Vi måste producera mindre, köpa mindre och kickstarta en cirkulär ekonomi och moderevolution.

Tack och lov finns det varumärken som gör insatser som:

  • Långsam, begränsad och rättvis produktion
  • Använd ekologiska och hållbara material
  • Ha hållbara handlingsplaner för överblivna material och produkter
  • Genomförande av återtagningsprogram

Vissa varumärken erbjuder sig att sälja vidare eller skapa gemenskaper för att sälja sina begagnade produkter vidare, och blir designers second hand klädbutiker. Detta förenklar begagnathandel online drastiskt. Föreställ dig att gå till ditt favoritmärke och hitta utmärkta begagnade föremål som är mycket billigare än de nya! Svenska Polarn och Pyret gör just det! Förhoppningsvis kan detta stimulera kunder som inte är vana vid att leta efter begagnade kläder att bli intresserade och göra det!

Många cirkulära varumärken erbjuder även butikskredit eller rabatter på nya beställningar i utbyte mot dina förälskade kläder! När varumärken erbjuder detta och tar ansvar för sin produktlivscykel får kunderna den bästa kombinationen av värde, kvalitet och urval för att utrusta sina barn med kläder. På Snella erbjuder vi 30% rabatt på din nästa beställning i utbyte mot dina begagnade Snella-kläder och accessoarer. Vi använder sedan dessa bitar för att antingen sälja vidare, återvinna eller återvinna.

Exempel: Du köper en bomberjacka från Snella för 55 €, vilket kan tyckas mycket. Du använder den för två barn, vilket gör kostnaden per barn 27,5 €. När den är urvuxen lämnar du in den och får 30 % av priset tillbaka, vilket gör att jackan kostar 19,75 € per barn. Det är inte dyrt, med tanke på att jackan är gjord under rättvisa och ekologiska förhållanden i Europa.

Barn som bär skalbaggebomberjackor och cykelkepsar

Det här var mina 5 bästa tips för att hänga med i ditt barns klädkrav och ha en uppdaterad garderob! Innan du slänger kläderna, se om det finns potential att sälja, donera eller laga. När du köper nytt, sök efter begagnade ädelstenar online eller besök ditt favoritvarumärke!

Ta hand om dig,

Hannah

Tillbaka till blogg