Fox t-shirt hanging in foliage

Hur håller man en barngarderob hållbar, sparar pengar och är på modet?

Att köpa kläder till barn är ingen lätt uppgift. Med tanke på hur snabbt barn växer verkar det som att du alltid behöver göra en budget för att ersätta urvuxna eller slitna föremål. Hur ska man tackla detta problem? Att välja ekologiska och hållbara kläder som håller längre kan vara svaret. Och om det är sant att det fanns tillfällen då variation, material eller färger inte fanns i överflöd, gör dagens designalternativ att gå ekologiskt mycket lättare. Här är vad vi på Snella har i åtanke.

Hur väljer man hållbara kläder för sina ungdomar?

Bli informerad. När du köper ekologiska kläder , se till att du är välinformerad om allt material, tillbehör som ingår, var de kommer ifrån och var de tillverkas. I vårt fall gör vi på Snella kläder och accessoarer med stor respekt för naturen och människorna. Endast ekologiska material accepteras och vår småskaliga produktion görs av hantverkare som är stolta över sitt arbete.

Multifunktionell din nya bästis. Smart shopping innebär att välja en design som passar för flera tillfällen. Välj stilar som är lämpliga för lekträffar, utomhusäventyr eller museibesök. Barn kommer att uppskatta att vara bekväma oavsett vad de gör. Detta är en del av Snellas designers vision när de skapar ett nytt plagg. Våra kläder är också könsneutrala, vilket kan vara användbart om du vill förmedla dem.

Barn som bär rävsamlingen

Hur sparar man pengar?

Köp aldrig mycket kläder till dina barn eftersom de kommer att växa ur dem snabbt. Nyckeln är att handla klokt och få precis rätt mängd beroende på dina barns aktiviteter och livsstil. När man tänker på hur vi svenskar hittar balans och måttfullhet kommer ordet lagom att tänka på, vilket betyder inte för mycket, inte för lite och precis lagom mycket. Och här är några grundläggande riktlinjer att följa:

Planera innan du handlar. Det är viktigt att se över ditt barns garderob och i förväg bestämma hur många föremål du behöver köpa. Undvik att spendera pengar på saker du egentligen inte behöver eller köp saker som du redan har. Fördela din budget efter dina barns behov och den aktuella säsongen. I det långa loppet kommer du att spara pengar och undvika att ha oanvända delar i ditt barns garderob. Det du vill spendera dina pengar på är unisex, tidlösa, bekväma och högkvalitativa klädesplagg.

Att få rätt storlek. Att köpa rätt storlek innan säsongen börjar innebär att du undviker att köpa kläder som är lite mindre eller som passar perfekt, eftersom dina barn kan växa några centimeter varje säsong och i slutet av den kanske varan inte passar. Det är här våra designs verkligen kommer att vinna dig över, eftersom deras konturer ger en bekväm och attraktiv passform från första användning till nästa säsong.

Tar väl hand. Här är några sätt att få dina barns kläder att hålla längre: För det första, tvätta inte om något inte är synbart smutsigt. När plagget tumlas i en tvättmaskin, slits det och bleknar mycket snabbare. Kemtvätt kan vara dyrt och rekommenderas inte riktigt när det gäller att ta hand om ekologiska bomullsartiklar. För att förhindra att den sträcker sig, pröva försiktig handtvätt och använd ett torkställ eller klädstreck istället för en torktumlare. Förvara alltid barnets kläder på en sval och torr plats. Undvik områden som källaren eller badrummet där bakterier kan frodas och förstöra dina plagg. 

Barn som bär räven t-shirt

Är hållbara kläder på modet idag?

Under lång tid var modebranschen inte riktigt oroad över hållbarhet. Idag kommer klädmärken ikapp den nya trenden när konsumenternas oro för produktion och bearbetning av material växer.

Hannah, grundaren av Snella, hade andra tankar om att starta företaget efter att ha lärt sig om modeindustrins verklighet och hur snabbt mode spelar en viktig faktor i den globala uppvärmningskrisen. Men tänk om hon kunde skapa barnkläder med det minsta koldioxidavtrycket som vårt mål att ge våra barn en ljusare framtid? Så hon bestämde sig för att börja göra modern och fashionabel design för barn som är både ekologisk och hållbar. Barn fullkomligt älskar våra kläder, som är dekorerade med lätta att känna igen djur eller insekter.

Varumärket Snella håller på att bli klimatneutralt och producerar alla naturliga och ekologiska hållbara kläder som så småningom kan brytas ned biologiskt eller återvinnas, vilket skadar miljön så lite som möjligt. Och om vi genom att göra det hjälper naturen och skänker glädje åt barn medan de leker och äventyrar i Snellas kläder, är vårt uppdrag fullbordat.

Tillbaka till blogg